Rouwvervoer is op elk moment mogelijk
Home » Uitvaartverzorging

Meride, voor uitvaartverzorging zoals u het wilt

Als uw dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Los van het verdriet moet er veel worden geregeld. Daarbij staat u er niet alleen voor. Meride Uitvaartverzorging ontzorgt u bij allerlei praktische zaken en is uw inspiratiebron bij het creëren van een passend en persoonlijk afscheid van de overledene. Daarbij staan uw wensen altijd centraal, of u nou een eigentijdse eco-uitvaartverzorging of juist een begrafenis volgens traditie vanuit een kerk wilt. Om wat voor uitvaart het ook gaat, bij Meride Uitvaartverzorging kunt u altijd terecht, ongeacht wat voor uitvaartverzekering u heeft. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan via de website, maar u kunt ons ook bellen om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wilt u meer informatie over onze uitvaartverzorging bij u in de buurt? Vul dan uw woonplaats in.

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidings tips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.“De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.

“Perfect. Zowel het eerste gesprek als de uitvoering. Wat we bijzonder apprecieren van de heer Arthur Brinkman is dat hij niet opdringerig was en bijzonder goed luisterde naar onze wensen. De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.”

Familie Pieters

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen.

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen en deed de juiste voorstellen als wij het niet meer wisten. Hij handelde in een heel goede belans tussen respect, rust en activiteit. We hadden niet veel tijd voor de voorbereiding maar dat heeft niet tot stress geleid. Het was een mooie crematie.”

Familie de Vries

“Alles was tot in de puntjes verzorgd.

“De uitvaartverzorger heeft de begrafenis uitstekend begeleid. Als we vragen hadden konden we direct bij hem terecht. We hebben ons al lovend uitgelaten naar hem toe.”

Mevrouw Snoek

“Vanaf het eerste contact voelde het allemaal heel goed.

“Het contact was zeer persoonlijk, had aan een half woord genoeg, gaf ons ruimte en hiep ons door de eerste moeilijke weken heen. Niets dan lof over haar invulling en hulp.”

Heer Bosch

Advies bij u thuis

Onze uitvaartverzorgers komen vrijblijvend advies aan huis en in geheel Nederland. Plan een afspraak in.

Offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Meride Uitvaartverzorging, voor elke uitvaartpolis

Bij Meride houden we ons uitsluitend bezig met uitvaartverzorging. Wij bieden daarom zelf geen uitvaartverzekeringen aan. U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht uw uitvaartverzekering. Onze medewerkers houden het budget in de gaten, zodat u achteraf nooit voor een verrassing komt te staan.

De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging

Bij Meride Uitvaartverzorging luisteren we goed naar uw wensen. Onze medewerkers staan u bij en helpen u met de uitvoering van en advies bij uw persoonlijke uitvaart. Wij hebben onze uitvaartbegeleiders streng geselecteerd. Naast de juiste vakdiploma’s beschikken ze over jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging. Bovendien zijn zij thuis in uw regio, zodat zij goed op de hoogte zijn van mogelijkheden in uw woonplaats en omgeving, zoals het laten maken van een persoonlijke kist of een persoonlijk as-sieraad door een plaatselijke kunstenaar. Bij Meride Uitvaartverzorging heeft u altijd één vaste contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Deze uitvaartbegeleider is uw aanspreekpunt en zorgt dat alles rond de crematie of begrafenis van uw geliefde naaste perfect is geregeld. U kunt rekenen op een integere en persoonlijke uitvaartverzorging.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

24/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte. Op maat en persoonlijk.

Meride Uitvaartverzorging: dienstbaar en eigentijds

Tegenwoordig weten veel mensen precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wilt u een eenvoudige crematie zonder al te veel poespas of wilt u een groots afscheid? Wilt u een uitvaart die geheel volgens uw eigen geloofstradities wordt uitgevoerd? Meride Uitvaartverzorging is een eigentijdse uitvaartbegeleider die middenin de samenleving staat. Uw wensen staan bij ons voorop, zodat u altijd afscheid van uw geliefde kunt nemen op een manier die bij u past. U beslist wat u zelf doet en wat onze uitvaartverzorger van u overneemt. Als u liever heeft dat wij de volledige uitvaartverzorging van u overnemen, dan kan dat ook. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar en denken graag met u mee over een waardig en persoonlijk afscheid.

Als uw dierbare overlijdt na een ziekbed, dan heeft u zich wellicht al kunnen voorbereiden op het afscheid en de wensen rond de uitvaartverzorging met elkaar besproken. Komt het overlijden onverwacht, dan kan het moeilijk zijn om een passend afscheid te regelen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn uw gids en denken met u mee over de mogelijkheden. Om nabestaanden niet op te zadelen met de uitvaartverzorging, laten veel mensen hun uitvaartwensen al vastleggen wanneer zij nog volop in het leven staan. Meride Uitvaartverzorging biedt deze mogelijkheid ook. Vertel onze medewerker uw wensen rond uw uitvaartverzorging zodat u zeker weet dat het ook volgens uw visie gebeurt wanneer u overlijdt.

Persoonlijk gesprek over uw uitvaartverzorging

Wij zijn er voor u

Veel mensen maken bewust de keuze om hun wensen rond hun eigen uitvaartverzorging vast te leggen als zij nog middenin het leven staan. Omdat zij hun nabestaanden niet willen opzadelen met het regelen van hun uitvaartverzorging of omdat zij juist heel uitgesproken ideeën hebben hun uitvaart. Weet u al hoe u uw eigen uitvaart wilt regelen? Wilt u thuis worden opgebaard of wilt u de kist liever gesloten houden? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Of op welke begraafplaats u wilt worden begraven? Als u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met deze persoonlijke keuzes, kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek om uw wensen rond uw uitvaartverzorging te laten vastleggen bij een van onze medewerkers.

Bel Meride Uitvaartverzorging op telefoonnummer 085 – 40 18 123 om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek of om een overlijden te melden. Ook kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@wordpress-181319-529992.cloudwaysapps.com. Of klik op de button hieronder.

Uitvaartverzorging en kosten

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee, dat weten we bij Meride Uitvaartverzorging maar al te goed. En hoewel de meeste uitvaartpolissen de kosten van een uitvaartverzorging in de basis voldoende dekken, heeft elke keuze die u maakt invloed op de hoogte van de kosten. Verwacht u veel gasten? Dan is er misschien extra catering nodig. Wilt u extra volgauto’s om op de begraafplaats te komen? Al deze keuzes bepalen de hoogte van de kosten van de uitvaartverzorging. Meride heeft enkele dienstverleningstarieven waarin een vaste dienstverlening wordt geleverd tegen vaste kosten. U kunt het dienstverleningspakket altijd aanpassen naar uw eigen wensen. Wilt u meer weten over de kosten van onze uitvaartverzorging? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan of bel naar 085 – 40 18 123 om dit persoonlijk te bespreken.

Meride Uitvaartverzorging: 24/7 bereikbaar

Als u een overlijden wilt doorgeven, als u vragen heeft over onze uitvaartverzorging of een overzicht van de kosten aan wilt vragen, dan kunt u ons dag en nacht bellen. Meride Uitvaartverzorging is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, dus ook in de weekenden. Bel naar 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw dringende vragen.

Wat te doen bij een overlijden?

Uitvaartverzorging door MerideNa een overlijden van uw naaste breekt er een drukke en emotionele tijd aan. U moet veel regelen en keuzes maken. Meride Uitvaartverzorging helpt u graag met het regelen van praktische zaken zoals de aangifte bij de burgerlijke stand en eventueel vervoer van de overledene naar het rouwcentrum. Neem na het overlijden zo spoedig mogelijk contact op met Meride Uitvaartverzorging via 085 – 40 18 123 . Er komt dan meteen een uitvaartverzorger bij u thuis. Gebruik onderstaande checklist om alvast het nodige voor te bereiden.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Als het overlijden thuis plaatsvindt, bel dan als eerste met de huisarts of waarnemend arts. Als het overlijden plaatsvindt in het ziekenhuis of zorgcentrum, dan waarschuwt het verplegend personeel de arts.

Als het overlijden bijvoorbeeld gebeurt gedurende een rondrit in het buitenland, bel dan met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeluk, dan moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld.

  1. Bel vervolgens met Meride Uitvaartverzorging. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 085 – 40 18 123 . Vanuit het buitenland belt u 0031-(0)85-4018123.
  2. Ga op zoek naar de uitvaartpolis van de overleden persoon en leg deze vast klaar.
  3. Als er een testament of wilsbeschikking beschikbaar is, dan staan hier mogelijk de wensen over de uitvaartverzorging in. Als er al een gesprek is geweest met een medewerker van Meride Uitvaartverzorging, dan zijn deze uitvaartwensen bij ons bekend.
  4. Leg ook andere papieren zoals het eventuele trouwboekje en de identiteitsdocumenten van de overledene klaar.
  5. Is er een adresboekje beschikbaar? Leg dat dan ook klaar, zodat de rouwkaarten verstuurd kunnen worden. Als er geen adresboekje is, stel dan alvast zelf een adressenlijst op.
  6. Zoek vast kleding uit die de overledene draagt tijdens de opbaring.

Meride Uitvaartverzorging ontzorgt en inspireert

Meride voor persoonlijke uitvaartverzorgingNa de verzorging van de overledene en de afhandeling van de eerste praktische zaken, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het afscheid. Heeft u al een kist uitgezocht? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Bespreek uw wensen met uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging. Hij denkt met u mee en is uw inspiratiebron voor als u nog niet weet hoe u iets wilt invullen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn thuis in uw regio, dus zij kunnen altijd extra suggesties doen voor een nog persoonlijker invulling van het afscheid. Zo is het misschien mogelijk om bij wijze van laatste groet de kist met de overledene langs een plek te brengen waar hij of zij mee een binding mee had, zoals vrijwilligerswerk.

Meride Uitvaartverzorging heeft ook een Kennisbank waar u ook tal van suggesties en inspiratie kunt vinden.

Zo wordt een uitvaart tegenwoordig niet meer alleen gezien als een afscheid, maar ook als een moment om het leven van de overledene te vieren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door muziek te laten horen waarvan de overledene hield, en dat kan en mag van alles zijn: van opgewekt klassiek tot snoeiharde gitaarrock. Het gaat immers om een afscheid in stijl van de overledene. Als u het lastig vindt om hierin keuzes te maken, dan biedt de pagina Uitvaartmuziek u tal van suggesties. Ook eten is een manier om iets te vieren. In een aantal culturen is eten en drinken zelfs een vast onderdeel van de uitvaart. Daarnaast kunt u de gasten iets aanbieden als dank voor hun komst, of om juist samen te genieten van iets wat de overledene graag at of dronk. Op de pagina Catering vindt u meer inspiratie op het gebied van catering. Ten slotte kiezen steeds meer mensen voor een uitvaartverzorging waarin duurzaamheid centraal staat. Zo kiezen zij bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijk geproduceerde kist of willen zij worden begraven op een natuurbegraafplaats. Zo creëren zij een persoonlijk afscheid en geven zij hun nabestaanden een boodschap mee. Afscheid nemen kan immers maar één keer. Meer voorbeelden van persoonlijke afscheidsideeën vindt u op de pagina Afscheidsideeën.

Bel mij terug

Elke uitvaartpolis is welkomHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Er is altijd iemand van Meride bij u in de buurtLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Condoleance zoals u het wiltAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

Je neemt maar één keer afscheid

De 7 zekerheden van Meride
Uitvaartverzorging

Meride Uitvaartverzorging regelt en verzorgt elke uitvaart aan de hand van onze 7 zekerheden. Daarmee bent u altijd gegarandeerd van een perfect geregelde uitvaartverzorging. Onze 7 zekerheden zijn:

1. Uitstekende uitvaartverzorging

Meride Uitvaartverzorging regelt en verzorgt de begrafenis of crematie geheel volgens uw wensen. Wat doe u zelf en wat neemt Meride Uitvaartverzorging van u over? Onze uitvaartbegeleider legt alle afspraken vast.

2. Eén vaste contactpersoon voor de uitvaartverzorging

Bij Meride Uitvaartverzorging werken we altijd met een vaste contactpersoon die de uitvaartverzorging op zich neemt. Deze coördineert alle stappen rond de uitvaart van uw geliefde en is bovendien exclusief voor u beschikbaar.

3. Duidelijke afspraken

Onze uitvaartverzorger zet alle afspraken over de begrafenis of crematie op papier en stuurt u een schriftelijke bevestiging, ook als u tussentijds nog iets heeft gewijzigd. Zo weet u altijd waar u aan toe bent bij Meride Uitvaartverzorging.

4. Duidelijke begroting van de totale uitvaartverzorging

Dat geldt ook voor de financiën. Als alle afspraken zijn gemaakt, ontvangt u ook een offerte met een overzicht van alle kosten. Zo staat u bij Meride Uitvaartverzorging nooit voor onaangename verrassingen.

5. Ervaren uitvaartverzorgers

Bij Meride Uitvaartverzorging is uw uitvaart in vertrouwde handen. Onze uitvaartmedewerkers zijn vakkundig opgeleid en hebben een ruime ervaring in de uitvaartverzorging. Bovendien hebben zij een sterke regionale binding.

6. Correcte afhandeling van klachten

Elke medewerker van Meride Uitvaartverzorging werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen waarin staat hoe wij werken en hoe klachten worden afgehandeld. Heeft u een klacht en u komt er niet uit met uw uitvaartbegeleider? Laat het ons weten, dan zorgen wij ervoor dat uw klacht door een onafhankelijke derde wordt afgehandeld.

7. Klanttevredenheid

Meride Uitvaartverzorging werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Daarom evalueren wij elke uitvaart. Veel klanten maken hiervan gebruik om een extra compliment te geven. Mochten er verbeterpunten aan het licht komen, dan nemen wij deze mee in onze toekomstige dienstverlening.

Meride Uitvaartverzorging en uw uitvaartpolis

Bij Meride zien we het liefste dat u zelf keuzes maakt over de uitvaartverzorging van uw geliefde. Daarom verkopen wij geen uitvaartverzekeringen, maar richten wij ons uitsluitend op een perfecte uitvaartverzorging. Het maakt daarbij niet uit waar u uw uitvaartverzekering heeft. Uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging waakt over het budget en probeert ruimte te creëren voor iets extra’s, zodat de uitvaartverzorging een nog persoonlijker karakter krijgt.

Naturaverzekering

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval gelden de voorwaarden van deze verzekering voor bepaalde diensten. Als u niet zeker weet of de overledene een naturaverzekering heeft, bel dan met Meride Uitvaartverzorging dan voor een polischeck.

Kosten van uitvaartverzorging

Er zijn verschillende factoren die de kosten van de uitvaartverzorging beïnvloeden. Zo is begraven doorgaans duurder dan cremeren, maar denk ook aan zaken zoals de huur van extra volgauto’s of het al of niet plaatsen van een rouwadvertentie. Als u een beeld wilt krijgen van de kosten, vraag dan een offerte aan of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van Meride Uitvaartverzorging bij u thuis. Dat kan telefonisch via 085 – 40 18 123 en per e-mail via klantenservice@wordpress-181319-529992.cloudwaysapps.com.

“Ik ben enorm trots op al onze uitvaartverzorgers die dagelijks voor onze klanten aan het werk zijn. De verbindende kracht tussen onze mensen en de families is gevoel, inlevingsvermogen en verstand van zaken. Stuk voor stuk houden onze uitvaartverzorgers van hun vak en zetten ze hun ervaring graag in voor onze opdrachtgevers, óók voor U. Zo maakt Meride het verschil. “

Neem contact op met Meride Uitvaartverzorging

Wilt u een overlijden melden? Heeft u vragen over onze uitvaartverzorging of wilt u een offerte aanvragen? U kunt ons 7 dagen per week, 24 uur per dag bereiken. Meride Uitvaartverzorging is telefonisch te bereiken op 085 – 40 18 123 en per e-mail op klantenservice@wordpress-181319-529992.cloudwaysapps.com. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.

Meride in andere steden: